Evenementen

Winters Sprookjesbos & Mini-Schaatsbaan Valkenburg

Tijdens Kerststad Valkenburg is Sprookjesbos geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In de kerstvakantie zijn we dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Kom en ontdek Winters Sprookjesbos, nu met Mini-Schaatsbaan

Sprookjesbos: 7,50 p.p. (t/m 2 jaar gratis)
Mini-Schaatsbaan: 5,- p.p. (onbeperkt schaatsen, inclusief schaatshuur)
Combi Sprookjes & Schaatsen: 10,- p.p.

 (verlopen) Met de Stoomtrein naar het Sprookjesbos

met de stoomtrein naar het sprookjesbos

Stap op de Miljoenenlijn en ga op avontuur in het Limburgse Heuvelland. Beleef een onvergetelijke rit, laat je meevoeren met een reis terug in de tijd.

Op de rijdagen van ZLSM Miljoenenlijn in juli en augustus koop je een combi-ticket bij het station in Simpelveld. Jullie ontvangen een familiearrangement van 52,50 voor 45 euro, geldig voor 4 personen.

Combineer jullie nostalgische uitje op station Simpelveld met tickets voor het Sprookjesbos. Vanaf station Valkenburg loop je in ongeveer 30 minuten naar het Sprookjesbos. Liever met het openbaar vervoer? Neem dan bus 49 richting Gulpen en stap uit bij halte Parkhotel.


Koningsdag in het Sprookjesbos
27-04-2016 | In het Sprookjesbos wonen vele prinsen, prinsessen en uiteraard ook een koning en koningin. Kom jij woensdag Koningsdag vieren in het Sprookjesbos? Knutsel jouw eigen kroon en ga op de foto op de grote troon!

nieuws

Paaseieren zoeken in het Sprookjesbos
27-03-2016 | Kom op 1e Paasdag eieren zoeken in het Sprookjesbos!


 

In 2015 organiseerde het Sprookjesbos onder meer:

Winters Sprookjesbos

Ontmoet Koning Winter, Sneeuwwitje of de IJsprinses in Winters Sprookjesbos! Tijdens Kerststad Valkenburg in november en december, is het Sprookjesbos iedere zaterdag en zondag geopend. In de kerstvakantie dagelijks, met uitzondering van 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Geniet van de winterse gezelligheid in het Sprookjesbos!

sprookjesbos-entree

ijsprinses sprookjesbos valkenburg

Winterse gezelligheid in het Sprookjesbos! Ontmoet Koning Winter, Sneeuwwitje, de IJsprinses of de andere bosbewoners. Geniet binnen van Doeps’ poppenkast, leef je uit in het Speelkasteel en ga op avontuur in de Gevaarlijke Groeve.

kerstvakantie oud en nieuw sprookjesbos valkenburg

Oudjaarsdag sluiten we samen af met een sprankelend kinderfeestje. Geniet van kinderbubbels, oliebollen en Doeps’ vuurstokjes. Er is geen vuurwerk in het Sprookjesbos, we laten ballonnen op! Doe mee aan de ballonnenwedstrijd en win een familieticket voor 2016.

dagje weg met de kinderen - sprookjesbos valkenburg

De maand oktober staat in het teken van Hans & Grietje. De heks knapt haar huisje op en jij kunt je eigen snoephuisje bouwen! Smikkel van toversoep, ontmoet de lieve heks en geniet van de herfst. Laat je betoveren in het Sprookjesbos!


nieuws uit het sprookjesbos

In de weekenden komt het Sprookjesbos extra tot leven. Ontmoet Roodkapje, Sneeuwwitje, Ridder Duuk of …? Geniet van een poppenkastvoorstelling of ga op avontuur in de Gevaarlijke Groeve met Doeps de Draak. Laat je verrassen in het Sprookjesbos!

 

 

 


Een schot in de roos

Leer deze herfstvakantie (26-10 t/m 30/10) ‘pijl en boog schieten’. Ja, met een échte pijl en boog! Ben jij stressbestendig? Ontdek dit authentieke bosspel onder professionele begeleiding in het Sprookjesbos.

maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober
prijs inbegrepen


voorstelling een muzikaal sprookjeshuwelijk - sprookjesbos

Muzikaal sprookjeshuwelijk?

Er zongen eens… een stoere drakenridder en een mooie prinses. Hij is hopeloos verliefd op haar; zij moet trouwen met een prins van wie ze niet houdt. Besluiten ze hun hart te volgen en voor elkaar te kiezen? Ontdek het in Sprookjesbos’ Luilekkerland op:

zaterdag 17, 24 en 31 oktober
prijs inbegrepen


hans en grietje

Snoephuisje bouwen

Knibbel, knabbel, knuisje… bouw je eigen snoephuisje! Hans en Grietje zijn zó dol op snoep, dat ze iets heel leuks hebben bedacht. Neem plaats in Luilekkerland en ga zelf aan de slag met een huisje van peperkoek. Dat wordt smullen!

Zondag 4, 11, 18 en 25 oktober,
1 en 8 november
€ 5,- per kind


nieuws uit het sprookjesbos

Met de stoomtrein naar…

Ga je mee op sprookjesreis met de Miljoenenlijn? Tijdens de Sprookjesdagen van ZLSM reizen kinderen van 3 t/m 11 jaar en verkleed als sprookjesfiguur gratis. Is jouw bestemming het Sprookjesbos? Ontvangen gratis entree op vertoon van je ticket! Lees meer en ga op avontuur!

18, 21, 22, 25, 28, 29 oktober
en 1 november
Verklede kinderen gratis op vertoon ZLSM ticket


  • Fandag Ridders en Prinsessen
  • Sneeuwwitje en de Stoere Papa

In 2014 organiseerde het Sprookjesbos onder andere: