Belevenissen Sprookjesbos Valkenburg

Ontdek Sprookjesbos Valkenburg

Een leuk uitje met de kinderen? Ontdek het Sprookjesbos in Valkenburg met de speeltuinen, authentieke sprookjes, attracties en mergelgroeve.

Klimmen, draaien, vliegen, glijden of gewoon met zand spelen? Zwieren en zwaaien in de draaimolen of hopper-de-hop over de balanceerdraak…

Maak kennis met de vele bosbewoners! Van Doornroosje en Sneeuwwitje tot Klein Duimpje en de Bremer Stadsmuzikanten. Leer van de verhalen en geniet van prettige geborgenheid!

17 sprookjesverhalen

In 1951 werd Sprookjesbos gebouwd door een Limburgse zakenman voor zijn destijds 4-jarige dochter. Ontmoet nu zelf de talloze sprookjesfiguren, verspreid in de 17 huisjes en kasteeltjes in het lommerrijke bos.

In het bos wonen onder meer Hans & Grietje, Roodkapje, Klein Duimpje, Repelsteeltje, Rapoensel samen met andere sprookjesachtige vrienden. Dwaal onder meer langs Assepoester, Sneeuwwitje en Ali Baba en herbeleef de authentieke sprookjesverhalen op de Heunsberg in Valkenburg.

Attracties in Sprookjesbos Valkenburg

Vaar mee met Kapitein Haak in het Schommelschip (> 100cm) of waan je brandweerman, buschauffeur of amazone in de Dolle Draaimolen. Voel de kriebels in de Zotte Zweefmolen (voor de kleintjes, va. 80 cm) en spetter, spatter, spater op de Waterplaats.

Leef je uit in Silent Disco, stuur jezelf een mooi portret bij De Beeldbouwer en ga samen met de Ridder bij Doeps de Draak op avontuur in de Gevaarlijke Groeve. Nieuw in 2019: KidsEscaperooms Toverschool & Wonderland (€), Silent Disco, Panna Plaza en Arcades (€).

Blokbrekers & de Gevaarlijke Groeve

Hartstikke veilig is onze mergelgroeve, maar ook wel een beetje spannend. Daal af in het grottenstelsel en leer over het leven van de Blokbrekers, mergelwinning en -bewerking in het Heuvelland.

Ga niet te ver! Want achter het hek… daar woont Doeps de Draak met zijn familie! Ga samen met één van onze ridders op drakenbezoek. Als je durft.

De drakentocht is op specifieke tijden met beperkte capaciteit. Zie het infobord bij de groeve-entree of vraag ernaar bij binnenkomst.

Doeps de Draak in de Gevaarlijke Groeve

Zo’n duizend jaar geleden heeft een dappere ridder alle enge draken verjagen. Sindsdien woont in de groeve van het Sprookjesbos alleen nog kleine Doeps en zijn familie. Deze draken zijn niet gevaarlijk voor mensen, maar worden toch niet graag gestoord. Een beetje spannend is het dan ook wel… want, nu de blokbrekers verdwenen zijn, komen de draken weer tevoorschijn! Hoor hen snurken en dromen, durf jij naar binnen te komen?

Ga samen met de Ridder en zijn sprookjeszwaard op bezoek bij de familie Draak. De drakentocht is op speciale tijden. Vraag ernaar bij de entree of kijk op het bord bij de ingang van de oude mergelgroeve.

Speeltuinen in het bos

In 2019 werd Bosspelen uitgebreid met een groot klim- en klautertoestel op weg naar het Schommelschip. Bij Robin Hood schiet je zelf met pijl en boog, bibber bij Ali Baba, en maak muziek bij de Bremer Stadsmuzikanten.

Spring samen op het gigamatras van De Prinses op de Erwt of speel een potje Reuzenschaak. Binnen spelen doe je in het Speelkasteel of in de Boshut met Bouwbinken.Glijden, schommelen, klauteren… ontdek en beleef het Sprookjesbos!

Evenementen en speciale activiteiten

Ieder jaargetijde kent Sprookjesbos speciale evenementen en extra’s. Van Pasen tot 1.001 SummerNights en van Halloween tot een Family Christmasfair, er is altijd iets te beleven.

Daarnaast nodigen we regelmatig TV-figuren en artiesten in die tot de verbeelding spreken.

Bekijk de aanstaande evenementen of volg op www.facebook.com/doepssprookjesbos om niets te missen!

Fleur bezoekt het Sprookjesbos

Fleur kwam onlangs op bezoek in ons Sprookjesbos. Net op het moment dat zij er was verloor verloor Assepoester haar muiltje, Fleur en andere bezoekers hielpen haar zoeken. Hiernaast genoot ze van de ongelooflijke rust en nostalgie. Bekijk haar belevenis!

Meer belevenissen

  • Waterspeelplaats
  • Silent disco (nieuw 2019!)
  • Sprookjesbos
  • Gevaarlijke groeve
  • Speeltuinen (nieuw toestel 2019!)
  • Schommelschip