Informatie

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar in het Sprookjesbos. Op een bosrijke heuvel in Valkenburg, vermaakt jong en oud zich met sprookjes, spelen en oud-Hollands vertier.

Snel naar:

Openingstijden

Winterstop – Vanaf 14 februari is Sprookjesbos weer geopend.

Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn wij dagelijks geopend. Daar buiten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In juni, juli, augustus en september is het Sprookjesbos iedere dag open.

Bekijk hier de actuele openingstijden.

Toegangsprijs

Jong en oud bezoeken het Sprookjesbos voor € 9,50 per persoon. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee naar binnen. Jullie kunnen in het hele park met pin betalen. Koop hier eenvoudig je e-tickets met korting.

Wil je vaker komen? Een seizoensabonnement kost slechts € 25,- per persoon. Vraag hiernaar in het park of bestel direct online een seizoenskaart voor het Sprookjesbos.  Deze pas is geldig gedurende de geopende dagen in 2019, ook tijdens evenementen en op feestdagen. Seizoenspashouders van het Sprookjesbos ontvangen tevens 15% korting bij Kasteelpark Born. Nieuw in 2019: betaal per minuut via Tapperuse.

Parkeren

Parkeren doen jullie eenvoudig op parkeerplaats Geulpark aan de Oud-Valkenburgerweg, of binnen de poort aan de Heunsbergerweg. Vanaf hier loop je via de entree naar de ingang van het Sprookjesbos. Bekijk de route-informatie.

Toegankelijkheid

Het Sprookjesbos is gelegen op de Heunsberg in een bosrijke omgeving. Dat betekent dat je continu berg op of af loopt. De Heunsberg brengt obstakels met zich mee, ook in de wandelpaden, waardoor de toegankelijkheid niet overal optimaal is. Tot onze spijt zijn sommige onderdelen dan ook slecht of niet bereikbaar voor mindervaliden. Opties om toch met zijn allen een dagje uit te gaan zijn:

 • Gebruik maken van de parkeergelegeheidheid aan de Heunsbergerweg;
 • De Boshut, gelegen aan de Heunsbergerweg, is een prima gelegenheid om te vertoeven terwijl de rest van de familie het park bezoekt;
 • Of wel gezamenlijk van ‘boven’ naar ‘beneden’ het park te bezoeken, en het familielid met fysieke beperking beneden bij de entree op te halen met de auto.

Parkregels

Om jullie bezoek en dat van anderen zo aangenaam mogelijk te maken, gelden een aantal regels in en rondom het Sprookjesbos:

 • Eigen consumpties – met uitzondering van alcoholische versnaperingen en drugs – zijn toegestaan buiten de terrassen;
 • Medewerkers zijn herkenbaar aan de bedrijfskleding en staan open voor vragen en suggesties;
 • Een bezoek aan het Sprookjesbos en het gebruik van speeltoestellen en attracties is op eigen risico;
 • De directie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade of letsel bij oneigenlijk gebruik of het negeren van aanwijzingen bij speeltoestellen of attracties;
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in het park, vanwege het comfortgevoel van onze bezoekertjes en de dieren in het bos;
 • Op rustige dagen draaien niet alle attracties tegelijkertijd, maar om en om;
 • Wij maken jullie er op attent dat voor ieders bescherming (on)zichtbare camera’s zijn geïnstalleerd;
 • De directie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen;
 • Het Sprookjesbos heeft altijd het recht om bezoekers die de voorschriften of instructies negeren de toegang te ontzeggen of te weigeren;
 • In alle gevallen die niet expliciet gemeld zijn, beslist de bedrijfsleiding.

Wij wensen jullie een plezierige dag.