Over ons

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar in het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul. Kom en ontdek de tijdloze sprookjes, leuke attracties en vele speelmogelijkheden.

Heerlijk spelen

Ontdek het park spelenderwijs. Klimmen, draaien, vliegen, glijden of gewoon met zand spelen? Misschien een slim potje schaak of petanque? Zwieren en zwaaien in de draaimolen of hopper-de-hop over de balanceerdraak… het Sprookjesbos is voor jong en oud.

spelen_sprookjesbos

Sprookjes ontdekken

Maak kennis met de vele bosbewoners! Van Doornroosje en Sneeuwwitje tot Klein Duimpje en de Bremer Stadsmuzikanten. Leer van de verhalen en geniet van prettige geborgenheid in het vernieuwde Sprookjesbos!

sprookjesbos kinderfeestje

Doeps de Draak

De avonturen van Doeps de Draak beleven? Doeps is een nieuwe bekende bosbewoner. Naast Roodkapje is hij extra stoer. Sommige kinderen gaan op zoek naar Doeps in de gevaarlijke groeve …

… kom en ontdek het Sprookjesbos!

Historie

Het Sprookjesbos is een klein familiepark in Valkenburg aan de Geul, Limburg. Het ligt direct naast het Geuldal op de  Heunsberg.  De heer Bruno Brück liet daar in 1950 het Sprookjesbos bouwen voor zijn vierjarige dochter Ullie. De eerste taferelen werden ontworpen en van gips gemaakt.

Historie van het Sprookjesbos

Beetje bij beetje werd het park uitgebreid in oppervlakte en aanbod. In de jaren ’80 kwam de bedrijfsvoering in handen van dochter Ullie en haar man. Zij wisten een forse modernisering te bewerkstelligen en kenden in de jaren ’80 en ’90 de hoogtijdagen.

In 2012 werd het Sprookjesbos overgenomen door de huidige eigenaar. Het thuis van Roodkapje, Vrouw Holle en de andere bewoners werd verbouwd en hier en daar gemoderniseerd. Op 27 april 2013 vond de heropening plaats. Wij werken (ook nu) verder met schetsen, plannen en sprokkelen om het bos verder nieuw leven in te blazen.