De Indische Waterlelies

27-06-2012 | In het Sprookjesbos bevinden zich prachtige waterlelies. Ken jij het sprookje van de Indische Waterlelies?

Het originele sprookje speelt zich af in India, waar een heks elfjes verandert in waterlelies, omdat zij jaloers is op hun schoonheid. De heks woont in een oerwoud waar nog nooit een mens is geweest. Ze is zo lelijk, dat ze alleen ’s nachts naar buiten durft. Dan klimt ze naar buiten en begint ze te zingen. In tegenstelling tot haar verschijning, is haar gezang zo mooi: een stem die de macht had om te betoveren. De oude heks wist dat.

Bij volle maan daalde de Maanfee met haar gevolg van sterren op aarde. De sterren, die in feeën veranderen zodra zij het water van het oerwoud raken, waren schitterend. Het lukte de heks nooit het gezelschap te betoveren, voordat zij weer terug naar de hemel keerden. Tot op een nacht, toen enkele feeën ongehoorzaam waren, toen lukte het. Nadat ze betoverd waren, liet de heks door de zon haar haren kleuren met de glans van de meisjes, maar ze werd nooit zo mooi als zij. Uit nijd verandert zij hen vervolgens in waterlelies. Nooit zullen de sterren weer ter hemel keren.

Het Sprookje, geschreven door koningin Fabiola (België), bestaat niet in het Sprookjesbos, maar wie weet is dat een idee met deze prachtige waterlelies. Het meer hebben we al, het oerwoud kunnen we er wel bij denken met al die bomen in het bos, nu nog een lelijke heks met een stem als een nachtegaal en een paar prachtige elfen. Ik zie het wel voor me…Waterlelies zoals in het sprookje